Cannes

Cannes, Fransa'nın güneyinde yer alan, Fransız Rivierası'nın en ünlü şehirlerinden birisidir. Cannes'ı 3'e ayırabiliriz.
1) Eski şehir: Tipik bir Akdeniz şehri. Eski evler, dar sokaklar filan.
2) Yazlık ve sayfiyeler: Türkiye'dekinin aksine daha seyrek yazlıklar, ultra zenginlerin alabileceği konaklar ve apartmanlar vs. Deniz kenarında palmiyeler ve orta büyüklükte marina... Şehrin merkezindeki her paralel sokağın ayrı ışıklandırma süslerine sahip olması da ayrı bir hava katıyor.
3) Festivaller ve sempozyumlar: Bu maddeyi eklememdeki en büyük etken, Cannes film festivalinin şehre getirdiği ün ve neticesinde festival dönemleri yaşanan yoğunluk.  Deniz kenarındaki büyük ama görünüm olarak klasik yapıdan kopmayan ve göze batmayan oteller. İçinde bir sürü toplantı salonu olan çok büyük bir fuar alanı/binası. Yıl içinde bir sürü sempozyum/toplantı oluyor olmalı.

Güney Fransa'daki halkın Paris'te yaşayanlara nazaran daha sıcakkanlı olduğunu, Nice'de olduğu gibi burada da Akdeniz'in sıcaklığını hissedebildiğinizi belirtmek isterim öncelikle. Fakat yine Nice'de olduğu gibi burada da halkın büyük bir kısmı ingilizce konuşamıyor. Turist bilgilendirme merkezlerinden edineceğiniz bilgilerle gezinize başlamanızı tavsiye ederim.

1. LA CROISETTE

La Croisette

Denizi Nice ya da Monaco gibi taşlık değil, kumdur. Bu yüzden eğer denize girmek ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, Nice yerine trenle kısa bir yolculuktan sonra Cannes'a gelip, buradaki La Croisette'de denize girin. Tabi iş denize gireyim demekle de bitmiyor. Fransızlar burada paralı plajlar yapmış. Bir kısmı restoran bir kısmı sadece plaj, tam gün ya da yarım günlük para veriyorsunuz.

2. RUE D'ANTIBES

 
Rue D'Antibes

Cannes'ın ünlü alışveriş caddesi olarak bilinen ve birçok lüks mağazaların bulunduğu Rue D'Antibes'i mutlaka ziyaret edin.

3. LE SUQUET

Le Suquet Manzarası

Le Suquet'e çıkıp Cannes'ı tepeden seyredebilirsiniz. Yürüyerek çıkın, çünkü tepeye çıkana kadar çok güzel sokaklar siz eşlik edecek. Sonrasında tepenin güzelliği sizin yorgunluğunuzu alacaktır.

4. PALAIS DES FESTIVAL ET DES CONGRES

 
Palais des Festivals et des Congrès

Cannes Film Festivalinin yapıldığı Palais des Festivals et des Congrès’de fotoğraf çektirip, ünlülerin kaldırımlara bıraktığı el izleri görmeden kesinlikle gelmeyin.

Cannes genel olarak filmlerde gördüğümüz  gibi güzel ve estetik bir şehir. Fakat eğer deniz tatili yapmıyorsanız 1 günden fazla kalındığında sizleri sıkabilecek bir yer. Çünkü şehrin tamamını baştan aşağıya 2 saatte yürüyerek gezip görebilirsiniz. Gezginler için 1 günden fazla zaman ayrılmaması gerekiyor.